1. 5. 2012

PIKNIK


Majálesový Piknik 4/5/2012 17.00-21.00 na Zlatém mostě u Jihočeského divadla 
 
Barbora Jandová, CBArchitektura, Dům Umění České Budějovice, Budějovický majáles

Studentka architektury Barbora Jandová se v rámci svého dlouhodobého projektu “Večeře na neobvyklých místech” rozhodla uspořádat PIKNIK na Zlatém mostě u Jihočeského divadla. Akce bude součástí Budějovického Majálesu, ve spolupráci s projektem CBArchitektura a Domem umění České Budejovice.

Cílem akce je upozornit na alternativní možnosti využívání veřejného prostoru a prezentace blogu  CBArchitektura širší veřejnosti. Tento blog je v současnosti jediná platforma, která se dlouhodobě věnuje problematice moderní architektury a urbanismu v našem městě. V rámci akce můžete diskutovat s autory tohoto blogu. Cílovou skupinou jsou především občané města s aktivním zájmem o své okolí, kteří jsou ochotní samostatně prosazovat svoje zájmy, pokud k nim dostanou relevantní informace.

Koncept vychází z umístění travnatého koberce o rozměrech 58m2  na mostovku Zlatého mostu a následného pikniku s otevřenou diskuzí nad veřejným prostorem. Rozměr koberce vychází z plochy, která dle katastru veřejných ploch vychází na jednoho “budějčáka”. Teoreticky je to vymezení našeho společného majetku, za který bychom jako občané měli být zodpovědní.

PS. Občerstvení bude zajištěno, ale samozřejmě nikomu nezakazujeme, aby si přinesl vlastní piknikový koš s čerstvým a chutným obsahem a vytvořil tak konkurenci našemu svačinovému cateringu :)

2 komentáře:

  1. Jsem moc rád, že s 58m2 dále pracujete. Petr Lešek, Projektil.

    Jeden z nápadů k naší výstavě byl i použít staré zaparkované auto jako skleník guerrila gardeningu. Jaro je tu, tak kdybyste zkusili třeba ředkvičky, nebo narcisi...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Cau Petře, doufám, že se nezlobíte, použili jsme to jako inspiraci a určitě by bylo skvělé, kdybysme to ještě někam posunuli ... jinak jsme tam vystavili i první dva návrhy na park, vidělo je tak 200 lidí s mým kometářem :)

      Vymazat