22. 7. 2012

Značkové město

Efektivnost systému dopravního značení závisí na ochotě řidiče respektovat pravidla a pokyny ... 

Přijde Vám efektivní umisťovat do parku před budějovickou plovárnou 12 dopravních značek, z nichž všechny jsou určeny k řízení "provozu" mezi chodcem a cyklistou? Jaký přínos mají tyto značky? Kdo ohlídá jejich dodržování? Víte, jak se jmenují a co Vám přikazují? Jste ochotní je respektovat?

Instalace jedné dopravní značky stojí město zhruba 2000 korun. Pokud se chtěl projektant striktně držet normy, pak mu na křížení dvou cest uprostřed parku chybí další 4 značky ... Mimochodem cesta od rohu plovárny na parkoviště je z jedné strany značena jinak, než z druhé. Je to tedy stezka pro chodce nebo pro cyklisty ???


6 komentářů:

  1. Pokud chcete videt dalsi mista zasazena epidemii, doporucuji kruhovy objezd U trojice (zhruba 50 znacek) nebo cyklostezku na Zavadilku (plus minus 30 kousku). MV

    OdpovědětVymazat
  2. Kdo to ohlídá? No přeci kamery, které nikdo nehlídá. Ať žijí sezonní okurky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Okurkova sezona sice je a ja tohle tema taky tak beru, protoze mi je jako architektovi skoro trapny resit podobny blbosti. Ale pokud se takhle "investuje" u zakazky za 20 tisic, ktera je denodenne na ocich a vsichni tu pitomost vidi, nechtejte vedet, co se deje u 20ti milionovy rekonstrukce ulice, kde se vetsina podobnych veci schova pod zem nebo u bagrovani reky za 2 miliardy. MV

      Vymazat
    2. A jaké nejběžnější formality můžeme spatřit pod povrchem po takové průměrné kompletní rekonstrukci ulice včetně inženýrských sítí?

      Vymazat
    3. Najdete tam jine veci, nez jsou specifikovane v provadecim projektu a zaplacene investorem ... viz dalnice D47. MV

      Vymazat
  3. Tak to je přesné, zrovna včera jsem tudy jel a nevěřil svým očím, jaký les značek tam je a co peněz to muselo stát. Stejně je to o toleranci, o tom, aby cyklisti nejezdili mezi lidmi jako blázni a naopak chodci neblokovali celý chodník (např. vykecávající se maminy s kočárky).

    OdpovědětVymazat