17. 9. 2012

... čtyřistačtyřicetčtyři ...

Tento komentář navazuje na předchozí příspěvky Hlavní architekt Budějovic, třistatřicettři a dvěstědvacetdva.

Děkujeme radě města za přípravu architektonické soutěže na novou sportovní halu. Bylo by skvělé, kdyby se podobný postup opakoval u každé významné zakázky, včetně veřejného prostoru. V této souvislosti si Vás dovolujeme pozvat na přednášky, které se tohoto tématu týkají a které jsou zobrazeny na blogu. Máte tak možnost vidět konkrétní projekty a mluvit s jejich autory.

Základní otázkou je, zda v Českých Budějovicích chceme stavět současnou kvalitní architekturu. Pokud ano, stačí nám k tomu dvě základní věci. Dobré zadání ze strany města a transparentní výběr špičkových architektů.

1 komentář:

  1. FACEBOOK Město České Budějovice / Dobrý den. Na útvaru hlavního architekta fungují v současné době dva dopravní inženýři. Vzhledem k tomu, že doprava je dlouhodobě jedním z nejvíce vnímaných problémů města, je to dobře, protože se můžou naplno věnovat koncepčním záležitostem a pomáhat v organizaci různých dopravních problémů nad rámec jednoho odboru. Toto zde v minulosti velmi chybělo. (A neznamená to, že obecně koncepční přístup v dalších otázkách rozvoje města potřebný není.)V současné době se nám podařilo obsadit další místo na útvaru a to místo architekta-urbanisty. Ve výběrovém řízení bylo velmi těžké vybírat. Požadovanou kvalifikaci splnili jen čtyři zájemci, jednoho, který ale neměl úplně odpovídající vzdělání, jsme pozvali navíc. Nakonec jsme vybrali absolventku ČVUT, která se teď bude zapracovávat a určitě bude ještě dlouho spolupracovat i s kolegy z odboru územního plánu, kteří zatím architekty na útvaru ve stanoviscích pro samosprávné zástupce nahrazují. V současné době také útvar postupně přebírá přípravu některých architektonických soutěží.

    OdpovědětVymazat