15. 11. 2013

Forum Pozitivní příklady

FORUM je platforma pro komunikaci občanů, odborníků a zástupců města Benešov. Tentokrát se zaměříme na POZITIVNÍ PŘÍKLADY z českých měst. HOSTÉ: 

Mirek Vodák - CBArchitektura o.s.
 
- sdružení, které se zabývá současnou architekturou a urbanismem v Českých Budějovicích. ,,Cítíme nepsanou odpovědnost architektů ke svému městu. Snažíme se ovlivnit jak současnou architekturu našeho města, tak se podílet na dlouhodobějších vizích."

Ida a Jakub Chuchlíkovi - architektonická dílna iuch
 
- dílna, ve které vznikají drobné projekty s velkým významem a zároveň organizátoři přednášek o architektuře v Jablonci nad Nisou. ,,Architektura je pro nás nepřetržité mentální zaměstnání, které neopouštíme odchodem z kanceláře. Snažíme se tvořit místa, domy, prostory, stěny a stropy, které neomezují, ale osvobozují."

Antonín Dokoupil - vedoucí oddělení rozvoje města Litomyšl
 
- osvícený úředník, který má na starost stavební programy, investiční akce, architektonické soutěže a koncepční činnost rozvoje města. ,,Rozhodnutí, jež by dávala smysl, není třeba odkládat, nemůžeme je však očekávat od velké skupiny lidí, zvláště když mají být odvážná."


-----------------------------------------------------------------------------
MODERUJE: Luboš Klabík - student architektury a urbanismu FA ČVUT POŘADATELÉ: Tomáš Klapka - student architektury a urbanismu FA ČVUT, Kateřina Plavcová - studentka zahradní a krajinné architektury v Lednici na Moravě, Muzeum umění a designu Benešov a další..

Žádné komentáře:

Okomentovat