19. 4. 2016

Jak lze ovlivňovat vznik kvalitního prostředí



Festival "Město lidem, lide městu", jehož část CBArchitektura spoluorganizuje s agenturou Freeproduction. Cílem je ukázat potenciál veřejného prostoru města / foto: Ondřej Brynych

Bulletin ČKA 1/16 - Rozvoj měst a obcí / https://www.cka.cz/cs/cka/cinnost-komory/bulletin-CKA

Proč jste se rozhodli založit spolek CBArchitektura?

CBArchitektura se zhruba čtyři roky věnuje diskusi o architektuře v Českých Budějovicích, s přesahem k obecným tématům veřejných staveb a veřejného prostoru. Chtěl bych zdůraznit, že jde spíše o náš občanský postoj k městu než přístup projektujících architektů. Prostě tu žijeme a máme pocit, že se velmi málo mluví o kvalitě prostředí, které nás obklopuje. Česká města diskusi o architektuře nutně potřebují a je skvělé, že podobné iniciativy fungují i jinde, mimo velká centra. Namátkou bych jmenoval Jablonec, Plzeň, Prachatice, Vimperk, Znojmo, Kolín, Litoměřice nebo Benešov.


Na vznik této iniciativy měl vliv i českobudějovický Dům umění.

Ano, spolek skutečně vzešel z lidí, kteří navštěvovali tehdejší Dům umění, dnes už Galerii současného umění a architektury, kterou vede Michal Škoda. Zdejší vynikající výstavy vyvolaly diskusi o rozpačitém dojmu z rozvoje města. Možnost tento proces ovlivňovat pak vedla k založení spolku. Naším cílem není projektovat, ale komunikovat s magistrátem s důrazem na proces, který by mohl vést právě ke vzniku kvalitní současné architektury.

Pořádáte hlavně přednášky. Co ještě?

Zpočátku jsme v podstatě začali spolupracovat s těmi, kteří už nějakou iniciativu vyvíjeli, a posunuli ji směrem k architektuře. Od menších projektů, jako byly večeře a pikniky ve veřejném prostoru nebo cyklojízdy, jsme se dostali ke spolupráci na přednáškách (Den architektury, Pecha Kucha) a městských slavnostech (Krajinské Korzo, Majáles). Často stačí věci pouze iniciovat a pak je nechat vyvíjet samostatně. Dnešní prioritou činnosti spolku je diskutovat a komunikovat.

Jak důležitost architektury vysvětlujete?

Snažíme se mluvit o architektuře jako o procesu, který začíná dávno předtím, než se začne stavět. Architektura se bohužel redukuje na samotnou stavbu a je vnímána jako něco navíc, co se týká pouze vzhledu a stojí zbytečně peníze. Chybí diskuse o základních otázkách, proč, co, jak a s kým chci stavět a co má být vlastně výsledkem. Zásadní chybou je říkat, že je to stavba, protože to má být prostředí.

Jakým způsobem upozorňujete na aktuální problémy?

Zpočátku to byly sociální sítě a články do novin. Musím přiznat, že poměrně kritické. Postupně jsme se dostali k přímým rozhovorům s politiky a zjistili jsme, že je pro ně zajímavé, když kromě problému navrhneme i řešení. Začali jsme tedy hledat pozitivní příklady a v současnosti dokážeme na většinu otázek odpovědět konkrétním projektem ze srovnatelných podmínek nebo případovou studií.

Jaké argumenty používáte pro obhajobu vzniku kvalitní architektury?

Snažíme se o stručnost, což samozřejmě vede ke zjednodušování a občas také k nepochopení. Všechno je závislé na konkrétních lidech. Vysvětlujeme hlavní teze Politiky architektury a stavební kultury ČR, téma kvality životního prostředí nebo zadávání veřejných zakázek. Město, mimo jiné i na základě naší argumentace, vypsalo několik architektonických soutěží a obnovilo Útvar hlavního architekta.

Jak funguje útvar hlavního architekta v Českých Budějovicích?

Je tu zatím pouze dva roky a nebylo lehké to prosadit. Budějovice tuto funkci neměly minimálně dvanáct let obsazenou, takže je logické, že opětovné vybudování struktury a hlavně důvěry bude zhruba stejnou dobu trvat. Nedělal bych si iluze o výrazných změnách v krátké době. Ale je to pozitivní krok, stejně jako zřízení komise Rady města pro architekturu a urbanismus.

Jste členem Rady města pro architekturu a urbanismus. Jaká témata zde prosazujete?

Osobně mě zajímá proces vzniku zadání stavby a forma výběrového řízení. Je překvapující, kolik významných veřejných zakázek se zadá projektantům, kteří vyhrají nejnižší nabídnutou cenou a na které nenajdete žádné reference. Město tak nemá moc velkou kontrolu nad konkrétním výsledkem ani cenou stavby. Je to velký rozdíl proti tomu, co zde od revoluce vzniklo z architektonických soutěží.

Jaký postup při zadávání veřejných zakázek byste navrhoval?

Existuje několik možností. U velkých projektů je to otevřená architektonická soutěž nebo soutěžní dialog, kde můžete hodnotit poměr ceny a kvality konkrétních návrhů. U menších zakázek je pak možnost oslovit několik ateliérů k podání nabídky nebo studií přímo. To všechno zákony umožňují a je naprosto nutné toho využívat.

Jak magistrát reaguje na doporučení změny v typu výběrových řízení?

Jde pouze o to, být připravený na obhajobu takového postupu. Pokud MMR v Politice architektury a stavební kultury píše o významu architektury pro společnost a přímo říká, že odpovědnost za celý proces jde za státní správou a samosprávou, pak toho těžko dosáhnete nejnižší projektovou cenou, což tento dokument také nedoporučuje. Takže jde pouze o jeho naplňování.

Co aktuálně ve spolku připravujete?

Připravujeme průvodce po současné jihočeské a hornorakouské architektuře veřejných staveb. Mělo by jít o konkrétní příklady dobré praxe, kde bude například forma zadání nebocena stavby. Cílem průvodce není to, aby ho někdo pouze četl, ale aby se jel podívat a pokud možno přímo mluvil s lidmi, kteří za těmi projekty stojí.

Markéta Pražanová





47 komentářů:

  1. rychlejší a spolehlivá půjčka nabídka
    informace: lopezanna475@gmail.com
    Já mít kapitál, který bude použit k poskytování zvláštních půjček
    krátkodobé a dlouhodobé rozmezí od 5000 Česká koruna á 10 000.000Česká koruna,-Kč každému
    vážně chtějí tuto půjčku. 3 % úrok.
    Kontaktujte mě na můj email pro více informací
    informace: lopezanna475@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  2. rychlá a seriózní nabídka půjček, jsme jednotlivci, kteří nabízejí půjčku každému, kdo potřebuje půjčku k vyřešení jakéhokoli finančního problému. Nabízíme 50 000 až 10 000 000 Kč za 2% úrokovou sazbu. Pro více informací nás kontaktujte e-mailem: zekimurat01@gmail.com,WhatsApp: +420792406888

    OdpovědětVymazat
  3. ZA ŽÁDNÝ TYP ÚVĚRU: 19dc1964@gmail.com.

    Potřebuješ půjčku? Máte zájem získat jakýkoli typ půjčky? Nebo jste finančně znepokojeni? Jste povinni zaplatit? Nabízíme půjčky do kterékoli části světa. Úvěrová úroková sazba je 3%, s dohodnutou dobou trvání, bez ohledu na místo nebo stav úvěru. Chcete-li získat kredit dnes, kontaktujte nás na naší e-mailové adrese: 19dc1964@gmail.com.

    POZNÁMKA: Nabízíme půjčky od 50 000,00 do 48 000 000,00. Žádost o půjčku lze také uvést v EURO a v jakékoli jiné měně.

    Kontaktujte nás: 19dc1964@gmail.com: Jsme vám k dispozici pro vaši půjčku.

    Děkuji, čeká na rychlou odpověď.

    OdpovědětVymazat
  4. Výhodné a rychlé půjčky na cokoliv budete potřebovat od soukromého investora s nízkou úrokovou sazbou bez nesmyslných poplatků. Nabízím vám půjčky od 50.000 Kč až do 4.500.000 Kč. Mohu pomoci také žadatelům se záznamem v registrech dlužníků, nebo bez doložitelného příjmu. Individuálně přistupuji ke každé žádosti, proto může tuto půjčku získat téměř každý žadatel. Víc informací získáte na emailu: obermajerjosef701@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  5. Nabídka pujcky mezi jednotlivci za 72 hodin Jsme ochotni pujcit s úrokovou sazbou 2%, nabízíme pujcky komercním a soukromým organizacím v rozsahu od 50 000 do 50 000 000 v období od 1 do 30 let, nabízíme S úverem s nízkou úrokovou sazbou a bez kreditní kontroly nabízíme osobní pujcky, pujcky na konsolidaci dluhu, rizikový kapitál, komercní pujcky, studentské pujcky, úvery na bydlení. "uvedte výši potrebného úveru a trvání, které si mužete dovolit, jsme dobre certifikováni a registrováni, naše pujcky jsou dobre pojišteny pro maximální bezpecnost, což je naše nejvyšší priorita: Katarzyna.kaykoloanfirm@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  6. Snadno dostupné financování od soukromé osoby k exekuci, oddlužení, insolvenci, podnikání, bydlení, rekonstrukce. Půjčte si dnes něco od 30 000 Kč do 8 500 000 Kč. Jednoduché podmínky - jasná smlouva. Pomůžeme vám vyřešit vaši finanční situaci okamžitě do 30 minut v kanceláři. Chcete nízké splátky s nízkými úrokovými sazbami - nezajištěnou půjčku. Zavolejte nám - naše služby jsou zaručeny a prověřeny tisíci spokojených zákazníků. Tato nabídka je určena pro všechny od 18 let pro matky, důchodce, zaměstnance, podnikatele a začátečníky, dpp, úp. Pro snadné uspokojení: Podlouckyrichardrichard@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  7. Přemýšlíte o půjčce? Potřebujete naléhavě půjčku na zahájení vlastního podnikání? Máte dluhy? Toto je vaše šance splnit si přání, poskytujeme osobní půjčky, komerční a podnikatelské půjčky a všechny druhy půjček s úrokem 2%, pro více informací nás kontaktujte e -mailem (georgewilliamsloanfirm333@gmail.com)

    OdpovědětVymazat
  8. Potrebujete rychlou a dobrou pujcku? Nabízíme místní i mezinárodní pujcky, pujcky na projekty, pujcky na rozšírení podnikání, pujcky na auto, studentské pujcky a osobní pujcky soukromým i spolupracujícím podnikatelum, prihlaste se ješte dnes a za krátkou dobu získejte schválení. napište nám na kdfin11@gmail.com
    Potrebuješ pujcku?

    OdpovědětVymazat
  9. Velmi rychlá nabídka půjčky (2%) Máte velké finanční problémy? Potřebujete urgentní hotovostní půjčku, abyste ukončili své finanční starosti a začali dobrý život? Řešení je nyní k dispozici všem, kteří to potřebují. Souhlasím s nabídkou velmi rychlé a 24hodinové půjčky v hotovosti. Moje nabídka se pohybuje od 70 000 do 7 000 000 Kč při 2% úrokové sazbě. Odškodnění začíná od 1 do 25 let. Pro všechny vaše potřeby finanční pomoci kontaktujte: Chcete-li si půjčit, napište na: Rollerovadominika@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  10. Take advantage of a loan with low interest rates and an unbeatable repayment term. We offer loans to individuals and businesses, regardless of race and country. We'll transfer the money to your accounts within 72 hours. For more information, you can contact us in
    Company website site: https://magmafincrop.ltd/finance
    email: apply@magmafincrop.ltd
    email: magmafincropp@gmail.com
    Whats-app us on +917896570143

    OdpovědětVymazat
  11. Garantované finanční půjčky
    Máte možnost získat tento zaručený úvěr s výhodnou úrokovou sazbou pro všechny žadatele, nabízím půjčky od 50 000 Kč do 20 000 000 Kč. Splatnost úvěru je možná až 240 měsíců s možností předčasného splacení kdykoli zdarma. Tato nabídka je určena pro celou ČR a všechny občany. Rychle zpracované celé půjčky do 24 hodin. Chcete-li zjistit, kolik a za jakých podmínek vám mohu nabídnout, e-mail: Pro více informací prosím kontaktujte: Rollerdominika@gmail.com
    Whatsapp: +420702455380

    OdpovědětVymazat
  12. Rychlé úvěrové financování do 2 hodin
    Obracím se na celou Českou republiku, na ty, kdo hledají upřímnou a velmi čestnou osobu, která ti může poskytnout spolehlivou půjčku v maximální lhůtě 2 hodin bez obav a bez protokolu, jsem ti k dispozici Abych vám mohl vyhovět, začíná moje nabídka půjčky od 30.000 Kč do 30.000.000 Kč při úrokové sazbě 3%. Můžete ji splatit (12 - 300 měsíců). Představuji vám své oblasti pomoci.

    - Finanční pomoc,
    - Půjčka okamžitě,
    - Nebankovní půjčka,
    - Půjčka na konsolidaci,
    - Půjčka na vaše projekty,
    - Půjčka na podporu rodiny,
    - Půjčka na školení vašich dětí.
    - Půjčka pro vaše potřeby.

    Dostanete úvěr ve vší upřímnosti a rychle do 24 hodin, váš úvěr vám bude poskytnut bankovním převodem úspěšně a bez jakéhokoli protokolu, vy, kdo to potřebuje, naléhavě. Žádáme vás, abyste nás kontaktovali , tady jsou naše kontakty:
    E-mail: michaela.rojickova55@gmail.com
    Whatsapp: +420604651865

    OdpovědětVymazat
  13. Rychlá a bezpečná online půjčka
    Rychlá a spolehlivá nabídka půjček Chcete rychle a efektivně vyřešit vaši finanční situaci, nebo chcete sloučit všechny vaše závazky do jednoho výhodnějšího úvěru. Pak je tato nabídka určena také pro vás, žádat můžete o úvěry od 50.000 Kč až do 100.000.000 Kč. Osobní schůzku k podepsání úvěrové smlouvy lze domluvit také ve vašem městě. Finance máte k dispozici už do 24 hodin od podepsání úvěrové smlouvy. Zdarma a nezávazně žádejte na: Horkyjiri55@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  14. Úspěšná půjčka do 48 hodin
    Dobrý den, paní a pane, nabízím vám svou nabídku půjčky, která je velmi jednoduchá a rychlá. Moje aukce začínají mezi 50 000 Kč a 20 000 000 Kč a můj úrok je 2 %. Splácení úvěru začíná za 3 až 360 měsíců. V každém případě vám mohu s vaším příjmem půjčit, kolik budete chtít. Požádejte o skvělé nebankovní financování za výhodných podmínek.
    Email: Horkyjiri55@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  15. Seriózní nabídka půjčky Dobrý den, abych Vám pomohl překonat různé finanční starosti a bez potíží čelit svým cílům do budoucna, předkládám nabídku půjčky lidem v nesnázích nebo těm, kteří chtějí pomoci s řešením některých svých finančních problémů nebo zahájením podnikání. Nabízím půjčky od 30 000 do 90 000 000 Kč na dobu splácení 1 až 70 let s maximální úrokovou sazbou 2 % a pro více informací o mé nabídce mi prosím napište nebo kontaktujte na Email: Horkyjiri55@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  16. Dobrý den, opravdu potřebujete financování a půjčku na dokončení vašich projektů, domů, podnikání, nákupu pozemků, nemovitostí? nyní je k dispozici řešení pro získání půjček. Poskytněte vám rychlou půjčku do 24 hodin bankovním převodem na váš účet. Půjčka začíná od 5 000 Kč do 150 000 000 Kč s úrokovou sazbou 3 %. Splacení půjčky začíná za 1 - 30 let. Pokud opravdu potřebujete vážnou a naléhavou půjčku, kontaktujte mě hned a budete spokojeni, email: Horkyjiri55@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  17. Půjčky do 24h pro celou republiku.
    Soukromá úvěrová společnost je otevřena 24 hodin, 7 dní v týdnu. Poskytneme půjčky online až do výše 25 milionů Kč až na 360 měsíců rychle a bez zbytečných formalit nebo dokonce bez opuštění domova. Vše, co potřebujete, je výpis z příjmu nebo výpis z účtu, a to zcela online - zákazník dostane peníze dokonce do 24 hodin!
    E-mail: pisovajana4@gmail.com
    Díky, Pisová Jana

    OdpovědětVymazat
  18. 50 000 Kč až 25 000 000 Kč: marcela.krejsova01@gmail.com.

    50 000 Kč až 25 000 000 Kč (Unikátní, bezkonkurenční nabídka úvěrů v ČR) Vyřídíme - účetnictví, úvěry, konsolidace, oddlužení, exekuce - finance na podnikání, bydlení, rekonstrukce, výplata pohledávek. Stojí vám za rychlé a snadné řešení finanční situace od soukromé osoby s okamžitou realizací do 12 pracovních hodin v kanceláři. Garantujeme diskrétnost, solidní jednání, 100% řešení s jasnými podmínkami pro klienty starší 18 let. Kontakt: marcela.krejsova01@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  19. 50 000 Kč až 25 000 000 Kč: marcela.krejsova01@gmail.com.

    50 000 Kč až 25 000 000 Kč (Unikátní, bezkonkurenční nabídka úvěrů v ČR) Vyřídíme - účetnictví, úvěry, konsolidace, oddlužení, exekuce - finance na podnikání, bydlení, rekonstrukce, výplata pohledávek. Stojí vám za rychlé a snadné řešení finanční situace od soukromé osoby s okamžitou realizací do 12 pracovních hodin v kanceláři. Garantujeme diskrétnost, solidní jednání, 100% řešení s jasnými podmínkami pro klienty starší 18 let. Kontakt: marcela.krejsova01@gmail.com..

    OdpovědětVymazat
  20. Vážná a spolehlivá nabídka půjčky
    Nabízím vám jediný finanční půjčku od přímého investora od 40 000 do 80 000 000 Kč. Tato nabídka platí pro celou Českou republiku a pro všechny občany. Splatnost tohoto úvěru může být stanovena na 240 měsíců s možností předčasného splacení za jakoukoli cenu a bez zvýšení. Vezměte úvěr v plné výši a zaplatíte své prostředky do 24 hodin. Chcete-li půjčit, napište na adresu: Rollerdominika@gmail.com
    Whatsapp: +420702455380

    OdpovědětVymazat
  21. Dnes můžete mít rychlou půjčku od 30 000 do 2 500 000 Kč.
    Vážná nabídka platí pro zaměstnance, důchodce, zaměstnance na částečný úvazek, matky na veřejném vzdělávání, samostatnou výdělečnou činnost, běžnou dobu zpracování do 30 minut. Peníze čerpáte vždy podpisem smlouvy. Rychlá jednání, jasné vypořádání smlouvy, jasné podmínky. Řešíte půjčky, směnky, půjčky, konsolidace, exekuce, podnikání, bydlení, rekonstrukce. Z pohodlí domova volejte pro více informací kontaktujte e-mailovou adresu:: Rollerdominika@gmail.com
    Whatsapp: +420702455380

    OdpovědětVymazat
  22. Rychlá a spolehlivá nabídka půjček
    Jste v tak špatné finanční situaci, kdy vaše výdaje přesahují váš příjem, máte popravy, nevýhodné sliby, mnoho malých půjček, aukce a nevíte, jak se z těchto problémů dostat ... Máme pro vás řešení , jsme schopni splatit všechny vaše dluhy, dluhy a zajistit vám dlouhodobou půjčku. Platíte pouze jednu měsíční platbu s přesnou kontrolou svých výdajů.
    E-mail: Rollerdominika@gmail.com
    Whatsapp: +420702455380

    OdpovědětVymazat
  23. Rychlá a rychlá půjčka a investice
    Půjčky pro každého. Dobrý den, Půjčka nabízí za přijatelnou úrokovou sazbu 2 %. Mnoho bank vás odmítlo. Potřebujete financovat konsolidaci dluhu? Potřebujete financování, které pomůže vašemu podnikání vrátit se zpět? Zájemcům poskytuji půjčky za velmi rozumnou úrokovou sazbu 2%. V případě zájmu mě kontaktujte na e-mailu: wogeovahana@gmail.com nobe whatapp +420 723 117 416

    OdpovědětVymazat
  24. Poctivá a spolehlivá půjčka do 24 hodin.
    Seriózní nebankovní půjčka ve výši 50 000-45 000 000 Kč, kde není nutné ručit nemovitostí. Podmínkou je pravidelný měsíční příjem a občanství České republiky. Osobní přístup ke každé žádosti. Zaručuji rychlé a seriózní jednání. Celá půjčka, i se splátkou finančních prostředků, do 24 hodin. Půjčku můžete využít také ke konsolidaci svých dluhů. Vysoká propustnost schválených žádostí. Prosím, kontaktujte mě: Rollerdominika@gmail.com
    Whatsapp:::::::: +420702455380

    OdpovědětVymazat
  25. Půjčka přizpůsobená vašim možnostem
    Dobrý deň, potrebujete finančné pôžičky medzi jednotlivcami na riešenie finančných ťažkostí, aby ste konečne prelomili patovú situáciu, kvôli ktorej banky zamietajú vašu žiadosť o pôžičku? Som jednotlivec finančných profesionálov, ktorí vám môžu poskytnúť pôžičku vo výške, ktorú potrebujete, a za podmienok, ktoré vám uľahčia život. Pre viac informácií ma prosím kontaktujte na nasledujúci e-mail: E-mail: Rollerdominika@gmail.com
    Whatsapp: +420702455380

    OdpovědětVymazat
  26. SOUKROMÁ PŮJČKA PRO KAŽDÉHO.

    Nabízím smluvní úvěr od 50 000 do 30 000 000 Kč.
    Peníze pocházejí ze soukromých zdrojů.
    Nespolupracuji s žádnou bankovní ani nebankovní společností. Ke každému klientovi přistupuji individuálně a realizace není překážkou.
    Neváhejte mě kontaktovat, jsem k dispozici 24 hodin denně.
    Email: marcela.krejsova01@gmail.com nebo WhatsApp: +420608987486.

    OdpovědětVymazat
  27. ZÍSKEJTE RYCHLÉ FINANCOVÁNÍ!!!

    Bezpečné a spolehlivé financování Již více než 20 let se věnujeme komplexnímu řešení rodinných financí. Nabízíme poradenství v oblasti financování - úvěry, hypotéky; zajištění finančních prostředků pro ěti - studia, startovací bydlení; majetkové i životní pojištění; zabezpečení příjmu na stáří; vytváření finanční rezervy.Domluvte si schůzku na emailu: YVETACAKOVA@GMAIL.COM.

    OdpovědětVymazat
  28. Jste frustrovaní a uvažujete o prodeji svých drahocenných cenností za naléhavé finance?

    Už se nebojte! S Půjčkou 24/7 platíte své účty a plníte své potřeby a přitom vlastníte své cennosti. Získejte od nás rychlou půjčku pomocí e-mailu: YVETACAKOVA@GMAIL.COM. Nabízíme okamžitou půjčku až 30 milionů Kč s výhodami, jako je okamžité vyplacení, minimální úrokové sazby, flexibilní možnosti splácení, 24x7 zákaznická podpora a další. Napište nám ještě dnes na email: YVETACAKOVA@GMAIL.COM.

    OdpovědětVymazat
  29. NABÍDKA SUPER URGENTNÍ PŮJČKY: YVETACAKOVA@GMAIL.COM.

    S námi můžete zapomenout na své finanční problémy. Naše nebankovní půjčka je spolehlivá a hlavně ji může získat téměř každý, kdo ji opravdu potřebuje. Už nemusíte shánět nebankovní půjčku. Právě jsi to našel. Poctivá nebankovní půjčka, ke které budete potřebovat platné doklady totožnosti, příjem, ze kterého budete půjčku splácet a trvalý pobyt na území ČR. Už v tom nehledejte. Požádejte o půjčku nyní. Více informací: YVETACAKOVA@GMAIL.COM.

    OdpovědětVymazat
  30. Rychlá, efektivní a spolehlivá finanční služba do 24 hodin.
    Potřebujete financování Pro svůj dům, Pro vaše podnikání, Chcete-li koupit auto, Koupit motocykl, Chcete-li vytvořit svůj vlastní podnik, Pro vaše osobní potřeby nepochybujte. Nabízím osobní půjčky od 30 000 Kč do 50 000 000 Kč s roční úrokovou sazbou 2%. Nezáleží na množství. V žádosti o úvěr uveďte přesnou částku, kterou chcete splatit, a datum splacení. kontakt prostřednictvím e-mailu: Rollerdominika@gmail.com
    Whatsapp: +420736617279

    OdpovědětVymazat
  31. Vážení zájemci o půjčky,

    Máte finanční potíže? Chcete rozjet vlastní podnikání? Tato úvěrová společnost byla založena jako organizace pro lidská práva po celém světě s jediným cílem pomoci chudým a finančně strádajícím lidem. Pokud chcete požádat o půjčku, kontaktujte je prosím pomocí níže uvedených údajů: e-mail: elenanino0007@gmail.com

    Název:
    Požadovaná výše půjčky:
    Doba trvání půjčky:
    Číslo mobilního telefonu:

    Děkuji a Bůh žehnej
    Ingrid

    OdpovědětVymazat
  32. poctivá soukromá věřitelka, která poskytuje rychlé půjčky do 24 hodin.
    Potřebuješ půjčku? Nabízím lehké osobní půjčky, obchodní / komerční půjčku, studentskou půjčku, půjčku na auto, leasing / financování vybavení, překlenovací půjčku, konsolidaci dluhu, zrušení / správu dluhu, půjčku na bydlení a vánoční půjčky, dluhopisy atd. Doba trvání mé půjčky je obvykle minimálně 1 rok a maximálně 30 let pro všechny kategorie fyzických osob, právnických osob, podnikatelů, malých a středních a velkých podniků atd. flexibilní, spolehlivé a pohodlné financování přímých půjček s nízkou úrokovou sazbou 2% ročně . Platí však podmínky. Pokud vás výše uvedené nabídky zajímají, dovolte mi, abych vám dnes pomohl s mými prověřenými důvěryhodnými zkušenostmi! Kontaktujte mě e-mailem: Michaela.rojickova55@gmail.com
    Whatsapp: +420607506982

    OdpovědětVymazat
  33. Naléhavá nabídka půjčky do 24 hodin.

    Potřebujete-li k založení firmy obchodní úvěr na komerční investování,
    jste na správném místě.
    - Platný roční úrok: 3%.
    - výše čisté půjčky: 50 000 až 20 000 000 Kč.
    - Trvání: 1 až 360 měsíců.
    Kontaktujte e-mail: BRABEC.EXPRESNIPUJCKA01@GMAIL.COM.

    OdpovědětVymazat
  34. Nabídka rychlé půjčky pro celou republiku.

    Tváří v tvář vašemu finančnímu problému vždy existují řešení. Nabízím rychlý a snadný způsob, jak získat až 50 milionů Kč pro každého, kdo je schopen splácet s úrokovou sazbou 3℅ jakoukoli požadovanou částku. Pokud opravdu potřebujete půjčku, zkuste mě kontaktovat na mé e-mailové adrese: BRABEC.EXPRESNIPUJCKA01@GMAIL.COM.

    OdpovědětVymazat
  35. Nabídka rychlé půjčky: SKOPIK.PUJCKA@GMAIL.COM.

    Poskytujeme půjčky jednotlivcům a společnostem, které hledají
    Naléhavé půjčky za 3%. Půjčky pro:
    Splácení dluhů.
    Zahájení podnikání.
    Expanze podnikání.
    Koupit dům.
    Auto půjčky.
    Studentská půjčka a další.
    Financování Vám můžeme nabídnout bez prodlení.
    Zájemci z řad investorů/jednotlivců by se měli obrátit na: SKOPIK.PUJCKA@GMAIL.COM.
    Díky, VLADIMÍR ŠKOPÍK.

    OdpovědětVymazat
  36. Nabídka rychlé půjčky: SKOPIK.PUJCKA@GMAIL.COM.

    Poskytujeme půjčky jednotlivcům a společnostem, které hledají
    Naléhavé půjčky za 3%. Půjčky pro:
    Splácení dluhů.
    Zahájení podnikání.
    Expanze podnikání.
    Koupit dům.
    Auto půjčky.
    Studentská půjčka a další.
    Financování Vám můžeme nabídnout bez prodlení.
    Zájemci z řad investorů/jednotlivců by se měli obrátit na: SKOPIK.PUJCKA@GMAIL.COM.
    Díky, VLADIMÍR ŠKOPÍK...

    OdpovědětVymazat
  37. Nabídka půjčky do 24 hodin.

    Rychlá pujcka - prímý investor 50.000Kc až 60,000.000Kc. Pujcte si ješte dnes bezkonkurencní služby pro zamestnance, duchodce, osvc, dpp, úp. Peníze cerpáte okamžite. Jednoduché podmínky, Jasná smlouva Pro bližší informace volejte: muchova2@email.cz

    OdpovědětVymazat
  38. Nabízíme nejrychlejší půjčky. Můžete žádat od 30 000 Kč do 500 000 000 Kč. Splátky si můžete naplánovat na několik měsíců nebo až na 30 let. Vaši žádost zpracujeme a schválíme téměř okamžitě. Peníze vyplácíme v den podpisu smlouvy. Vše zvládnete z domova, aniž byste museli chodit do kanceláře. Pro více informací nás kontaktujte emailem. E-mail: kralovamarie25@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  39. Urgentní nabídka půjčky
    Rychlá a spolehlivá nabídka půjčky Nabízím Vám jednorázovou finanční půjčku od přímého investora od 20 000 do 15 000 000 Kč. Tato nabídka platí pro celou ČR a pro všechny občany. Splatnost tohoto úvěru lze nastavit na 360 měsíců s možností předčasného splacení za jakoukoli cenu a bez dalších nákladů. Vezměte si půjčku v plné výši a zaplaťte své prostředky do 24 hodin. Pro zapůjčení pište na: mariakamakova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  40. PŮJČKA BEZ PODVODU: Veronikajirikova10@gmail.com
    Nová, rychlá půjčka pro firmy až 20 000 000 Kč. Pro jakýkoli účel, včetně konsolidace půjček. Úrokové sazby od 3 % ročně. Rozhodnutí a vyplacení úvěru do 24 hodin (1 den). Minimální formality. Pro soukromé podniky, státní úředníky a veřejné společnosti. Poskytujeme služby firmám i jednotlivcům z celé republiky. Zveme vás, abyste nás kontaktovali. E-mail: Veronikajirikova10@gmail.com
    whatsapp.....+420704207735

    OdpovědětVymazat
  41. Spolehlivá a seriózní nabídka finančních půjček pro celou ČR.

    Nabízím Vám půjčky od 40 000 Kč až do 10 000 000 Kč. Rychlý a efektivní schvalovací proces s vysokou průchodností schválených žádostí. Splatnost této půjčky lze nastavit až na 240 měsíců s možností kdykoliv předčasně splatit. Vytvoření konkrétní nabídky zcela závazně na emailu: Turon.patrik99@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  42. Řešíme vaše náhlé finanční problémy.

    Soukromá půjčka od 200 000 Kč do 25 000 000 Kč.
    Půjčky pro zaměstnance, maminky na MD, důchodce a OSVČ.
    Stačí pravidelný měsíční příjem. Možnost připojištění.
    Možnost registrace přes zprávy WhatsApp na +420608987486.
    Jednoduše a do 24 hodin! Email: marcela.krejsova01@gmail.com.

    OdpovědětVymazat
  43. Řešíme vaše náhlé finanční problémy.

    Soukromá půjčka od 200 000 Kč do 25 000 000 Kč.
    Půjčky pro zaměstnance, maminky na MD, důchodce a OSVČ.
    Stačí pravidelný měsíční příjem. Možnost připojištění.
    Možnost registrace přes zprávy WhatsApp na +420608987486.
    Jednoduše a do 24 hodin! Email: marcela.krejsova01@gmail.com.





    Řešíme vaše náhlé finanční problémy.

    Soukromá půjčka od 200 000 Kč do 25 000 000 Kč.
    Půjčky pro zaměstnance, maminky na MD, důchodce a OSVČ.
    Stačí pravidelný měsíční příjem. Možnost připojištění.
    Možnost registrace přes zprávy WhatsApp na +420608987486.
    Jednoduše a do 24 hodin! Email: marcela.krejsova01@gmail.com.

    OdpovědětVymazat
  44. Dobrý den pane/paní,

    Hledáte zvýhodněnou půjčku na financování vašeho podnikání, soukromých, komerčních nebo osobních výdajů? Kontaktujte John Donald pro půjčky s nízkou roční sazbou 2 %. služba rychlá a spolehlivá.

    E-mail: marcil.tcompany01@gmail.com

    Garantujeme bezpečné a důvěryhodné financování.

    Děkuji mnohokrát.
    Pan John Donald,

    OdpovědětVymazat
  45. Speciální nabídka finančních služeb pro české občany.

    Nabízím nebankovní nabídku všem občanům ČR, kteří se dostávají do finančních potíží . Vyplácím bankovní i nebankovní půjčky a úvěry ve výhodné konsolidaci a řeším i vymáhání či insolvenci. Pokud chcete začít podnikat, mám zde finanční řešení. Chcete svým dětem nabídnout materiální zboží na svátky, vězte, že jsou přijímány i malé půjčky. Nabízím 30 000 - 70 000 000 Kč s 2% úrokem po celou dobu splácení. Neváhejte mě kontaktovat, jsem k dispozici 24 hodin denně E-mail: Veronikajirikova10@gmail.com
    whatsapp.....+420704207735

    OdpovědětVymazat
  46. Speciální nabídka finančních služeb pro české občany.,...

    Nabízím nebankovní nabídku všem občanům ČR, kteří se dostávají do finančních potíží . Vyplácím bankovní i nebankovní půjčky a úvěry ve výhodné konsolidaci a řeším i vymáhání či insolvenci. Pokud chcete začít podnikat, mám zde finanční řešení. Chcete svým dětem nabídnout materiální zboží na svátky, vězte, že jsou přijímány i malé půjčky. Nabízím 30 000 - 70 000 000 Kč s 2% úrokem po celou dobu splácení. Neváhejte mě kontaktovat, jsem k dispozici 24 hodin denně E-mail: Veronikajirikova10@gmail.com
    whatsapp.....+420704207735

    OdpovědětVymazat
  47. Potřebujete úvěr? V takovém případě pošlete e-mail na adresu: dakany.endre@gmail.com

    Potřebujete úvěr? osobní půjčky? podnikatelský úvěr? vzájemné? Zemědělství a projektové financování, RYCHLÉ PŮJČKY. Potřebujete půjčku na splacení svých dluhů, zaplacení účtů nebo zahájení dobrého podnikání? ? Nabízíme všechny typy půjček s 2% úrokem! Kontaktní e-mailová adresa: (dakany.endre@gmail.com)

    Naléhavá nabídka půjčky.

    OdpovědětVymazat