14. 6. 2016



Vážené kolegyně, vážení kolegové,

po čase si vás opět dovoluji pozvat na seminář z cyklu Starostové starostům.

Tentokrát se dostala na řadu často probíraná otázka - městský architekt. Ve velkých městech je již téměř samozřejmostí. V malých je ale ještě často považován za nedostižný luxus a nadstandard. Byl bych velice rád, kdyby se nám tuto představu podařilo překonat. Seminář "Městský architekt" proběhne v úterý 21. června od 9 do 12 hodin ve Státních aktech v Poslanecké sněmovně. 

Během semináře vystoupí 3 představitelé obce vždy společně se svým městským architektem a pohovoří a slastech i strastech této spolupráce.

Chrudim je inspirativní v dlouholeté spolupráci vedení města s architektem, jeho zapojení do realizací, i zapojení dalších architektů, kteří ve městě působí.

Mnichovo Hradiště má městského architekta čerstvě, tak určitě bude zajímavé probrat proces hledání městského architekta, pracovní náplň, zapojení architekta do soutěží, drobných úprav i plánů do budoucnosti.

Jablonné nad Orlicí je příkladem malého města. Jak vysvětlit občanům potřebnost městského architekta? Jsou takové vynaložené prostředky smysluplné? Jak se architekt podepíše na městě?

V případě vašeho zájmu o účast se prosím registrujte prostřednictvím registračního formuláře, a to nejpozději do 20. června.

Těším se na viděnou,

Mgr. Jan Farský
poslanec Parlamentu ČR
Telefon: +420 602 721 229
E-mail: farskyj@psp.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat