21. 2. 2017

OTTA: Rekapitulace soutěží 2016

OTTA: Rekapitulace soutěží 2016 / 23. února 2017, od 16 hodin / ČKA, Josefská 34/6, Praha 1


Rok 2016 by se dal nazvat rokem architektonických soutěží. Bylo jich vyhlášeno nejvíce v historii. Počet 54 soutěží výrazně převyšuje uplynulé roky. K tomuto počtu se přiblížily snad jen roky 2013 a 2014, kdy bylo vyhlášeno zhruba 40 architektonických soutěží. Pro srovnání s rokem 2015 to pak bylo jen 25 soutěží.

Mezi vyhlašovateli architektonických soutěží byla jak velká, tak menší města. Jednu z významných investic se rozhodl formou architektonické soutěže realizovat také Liberecký kraj. Většina zadání architektonických soutěží se přitom týkala úprav veřejných prostranství či náměstí. Soutěžily se však i územní plány měst. Vyhlášeno bylo také několik výtvarných soutěží na památníky a další díla ve veřejném prostoru.

Pravidelné diskusní setkání OTTA zhodnotí soutěže v uplynulém roce 2016. V úvodu tradičně krátce představíme několik typických příkladů a pak bude následovat debata se shrnujícím závěrem a doporučeními. Setkání organizuje pracovní skupina Soutěže, můžete se tak přímo dotázat těch, kteří soutěže schvalovali za ČKA. Zpětná vazba je pro nás velmi důležitá, bez ní není možné stav soutěží zlepšovat. 

Za Pracovní skupinu ČKA pro soutěže na setkání vystoupí Milan Svoboda a Petr Lešek. Své zkušenosti s účastí v porotách přednese Miroslav Masák, za organizátory užší soutěže o návrh Jihočeské vědecké knihovny promluví Miroslav Vodák. Prezentovány současně budou zkušenosti dozorčí rady ČKA a právního oddělení Kanceláře ČKA. Zváni jsou všichni soutěžící, porotci, vyhlašovatelé i organizátoři loňských soutěží, ale nejen oni.

Žádné komentáře:

Okomentovat